طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

Islamic medicine and nutrition
الطب الإسلامی والتغذیة

آخرین نظرات
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرنگار کلینیک  گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ بنا به گزارش شمار افراد مبتلا به سرطان روز به روز درحال افزایش است که علل ابتلا به این سونامی خطرناک بسیار متفاوت بوده و از محیط  اطراف ما تا احساسات درونی ما در بروز این مشکل دخیل هستند البته باید گفت که غذاهای مصرفی نیز تاحد بسیار زیادی در این امر دخالت دارند که باحذف برخی از آنها می‌توان سلامتی بدن را تضمین کرد. 

 
متخصصان بارها بارها این اخطار را داده‌اند که مصرف شکر به شدت سرطان را افزایش می دهد و به طورکلی بر این باورند که شکر برای سرطان به عنوان یک سوخت عمل می کند. بر اساس نظریه‌ای سلول‌های بدخیم و تومورهای رشد یافته باعث می‌شوند که سلولها از طریق تجزیه گلوکز (قند) تکثیر پیدا کنند. چرخه بازیافت متابولیت به این روند باعث می‌شود که دستگاه تنفس بدون اکسیژن کار کند که این اتفاق عکس‌ سلولهای طبیعی رخ می دهد. گفتنی است سلول‌های سالم تولید انرژی می‌کنند تا به این طریق ساختار گلوکز شکسته شود و تولید میتوکندری اکسیده شود. 
همچنین دستگاه تنفس عادی اکسیژن به تخمیر قند تغییر می‌یابد که با حذف مصرف مواد قندی از گسترش سرطان پیشگیری می‌شود. متاسفانه بسیاری از مواد خوراکی چون کیک، آب نبات و . . حاوی مقدار زیادی شکر هستند که به طور مخفی بر روی برچسب بسته‌بندی ها حک شده‌اند. حتی محصولاتی چون ماست سالم، غلات، حبوبات، نان و محصولات کم کالری نیز محتوی مقدار کمی شکر می باشند. توصیه می شود که تا حد امکان از خرید این بسته بندی شده و راحت بپرهیزید و غذا را در منزل پخت کرده و مصرف کنید شاید باور این موضوع سخت باشد، اما یک ظرف ساده سالاد نیز حاوی مقدار بسیار زیادی شکر می باشد. پس لازم است مصرف غذاهای گیاهی، پروتئینی سالم(اجتناب از گوشت قرمز) و غذاهایی با ارزش غذایی بالا را در برنامه غذایی خود بگنجانید.

اما شکر سرخ

شکر سرخ عصارۀ نیشکر است که اکثراً در سرزمین های هند، مصر، چین، خوزستان و عمان می روید. شکر سرخ از نی شکرهای سرخ رنگ به عمل می آید بدین شکل که نی آن را گرفته و پوست می کنند، سپس آن را کوبیده و آب آن را می گیرند. و بعد آن را طبخ می نمایند تا منعقد شود. در گذشته برای سفید کردن شکر، شکر را با آب حل می کردند سپس تصفیه می نمودند و با شیر و سفیده تخم مرغ می پختند و در نهایت منعقد شده و شکر سفید به دست می آمد که طبع آن نیز از گرمی و تری به خشکی می گرایید و خواص آن تغییرات به سزایی می کرد و اما امروز برای سفید کردن شکر از مواد شیمیایی استفاده می شود که علاوه بر تغییر مزاج و طبیعت آن مشکلات عدیده ای در سلامتی بدن انسان ایجاد می کند.

اگر شکر را زیاد تصفیه کنیم و در نوبت های مختلف مورد تصفیه قرار گیرد حلاوت و حرارت آن کمتر و معتدل تر می گردد و حال آنکه طبیعت آن نیز دگرگون می گردد. مثلاً شکر سرخ در آخر دوم گرم و در آخر اول خشک است و آب نیشکر در دوم گرم و در اول تر است ولی شکر سفید در دوم گرم و در اول خشک است. در واقع شکر هر چه صاف تر باشد حرارتش کمتر و هرچه کهنه شود خشکی در آن غالب شده و بر یبوست و خشکی آن افزوده می گردد.

فواید آن برای بیماری ها و سلامتی

 ملین و روان کنندۀ شکم است. و برای حلق و سینه و ریۀ خشک هم مفید است. چرا که جلا دهندۀ رطوبات آنهاست. به عمق بدن بسیار سریع نفوذ می کند و برای تقویت ارواح و قوای جسمانی و نیز کبد مفید است. تحلیل برندۀ بادهای روده است و نیز تقویت کنندۀ میل جنسی است. شکر سرخ خون صالح تولید می کند و موجب استحکام اعصاب و استخوان ها می شود و از پیری زودرس پیش گیری می نماید و از همه مهم تر آنکه خلط سودا را دفع کرده و امراض سوداوی را بهبود می بخشد. برای گرفتگی صدا اگر آن را با آب گرم و روغن بادام بنوشند مفید خواهد بود و قولنج و کولیت و ورم و باد روده نیز با شکر سرخ همراه با روغن گاو درمان  می گردد . همچنین برای درد ناف و گرفتگی های شکمی و پاک کردن بقایای جفت از رحم زنانی که تازه وضع حمل کرده اند مفید است . در هنگام احتباس ادرار (بندآمدن ادرار) در مثانه نیز کاربرد دارد.

صالح الغذا، مسمّن (چاق کننده)، جالی (جلا دهنده و ملیّن طبع (نرم کنندۀ مزاج) و اعضای تنفس است.

تقویت کنندۀ روح، قوا و جگر (کبد) و تحلیل برندۀ بادهای روده، امعاء است و مبهّی (باه آور و تقویت کنندۀ جماع) است.

مانع پیری و تولید کنندۀ خون صالح بوده و باعث استحکام اعصاب و استخوان ها و رفع کنندۀ خلط سوداوی و امراض سوداوی است. با آب گرم و روغن بادام برای گرفتگی صدا (بحت الصوت) مؤثر است.

شکر سرخ برای سردمزاجان و کسانی که در بدن آنها اخلاط غلیظه می باشد بهتر است.

شکر سرخ یا زرد دافع خلط سودا (عامل افسردگی و سرطان ها) و اما شکر مصرفی سفید رایج مولد خلط سودا می باشد.

 

منبع: الحاوی تحفه المؤمنین مخزن الادویه صیدنه

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی