طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

Islamic medicine and nutrition
الطب الإسلامی والتغذیة

آخرین نظرات
  • ۰
  • ۰

در حالی که پاستوریزه کردن شیر و فراورده‌های شیر، به عنوان یکی از دستاوردهای مهم بشری در تامین بهداشت عمومی مطرح می‌شود، برخی از مردم در جوامع غربی، به فواید این گونه لبنیات شک کرده‌اند و به دنبال شیر غیرپاستوریزه، یا شیر خام، هستند. آن ها می‌گویند باکتری‌های موجود در شیر خام، که در جریان فرایند پاستوریزاسیون از بین می‌روند، می‌توانند فواید زیادی برای سلامت داشته باشند. این طرفداران معتقدند شیر خام می‌تواند از احتمال برخی بیماری‌ها، که میزان آن ها در جوامع امروزی به شدت در حال رشد است، مانند آلرژی‌ها و سرطان‌ها، پیشگیری کند.

پاستوریزاسیون، فرایندی است که در آن شیر یا فراورده، سریعا حرارت می‌بیند، ۱ دقیقه در دمای بالا نگه داشته می‌شود و بعد سریعا سرد می‌شود. این فرایند سبب کشته شدن باکتری‌های مفید احتمالی موجود در آن می‌شود.
ضمناً در شیرهای پاستوریزه کم چرب جزء چربی و روغن یعنی دُهنیّت آن را نیز می گیرند و فقط جزء مائیت (آب و مایع شیر) و جُبنیّت شیر(رنگ و سفیدی شیر) مانده که هر دو سرد است.
همچنین در برخی از کارخانه ها برای مطلوب کردن طعم شیر از مواد شیمیایی و شیر خشک نیز استفاده می کنند و عملاً وجه اشتراک آن مایع شیری رنگ که مشتری به عنوان شیر خریداری می کند با شیر واقعی، در ظاهر شیر خلاصه می شود. 
مصرف شیر استریلیزه نیز مانند شیر پاستوریزه مورد تایید نمی باشد و سفارش نمی شود.
لازم به ذکر است شیر محلی گرمی و سردی آن به اعتدال نزدیک است و چربی آن مفید است و باعث جذب بهتر کلسیم شیر می گردد.

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی