طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

طب و تغذیه اسلامی ایرانی

ترویج سبک و آداب زندگی اسلامی ایرانی مطابق با احادیث روایات و قرآن کریم

Islamic medicine and nutrition
الطب الإسلامی والتغذیة

آخرین نظرات
  • ۰
  • ۰
بیماران کلیوی در ماه مبارک رمضان از مصرف پروتئین‌های حیوانی و نمک خودداری کنند چرا که برای کلیه‌ها بسیار مضر هستند و  با کم آبی در طول روز می‌تواند آسیب جدی به کلیه‌ها وارد کند.

کلیه

 

لزوم نوشیدن آب کافی در ماه رمضان

دکتر سیمین وحیدی، جراح کلیه و مجاری ادراری با تأکید بر اهمیت مصرف مایعات به میزان مورد نیاز بدن گفت: روزه‌داران باید آب کافی در فواصل افطار تا سحر بنوشند تا از بروز عوارض احتمالی بر کلیه‌ها پیشگیری شود.

 

ایشان با بیان اینکه به هنگام روزه‌داری برای حفظ سلامت کلیه‌ها، مصرف مایعات باید به اندازه باشد، گفت: هم مقدار کم و هم مقدار زیاد آب به سلامت کلیه‌ها خدشه وارد می‌کند.

 

وی با اشاره به اینکه روزه‌داران باید آب کافی در فواصل افطار تا سحر بنوشند تا از ایجاد عوارض احتمالی بر کلیه‌ها پیشگیری شود، گفت: بهترین شاخص ارزیابی مصرف مایعات رنگ ادرار است که باید به رنگ روشن باشد.

 

وحیدی اضافه کرد: باید تغییرات فرم ادراری جدی گرفته شود و هرگونه علامت نظیر تکرر، سوزش، بی‌اختیاری و انسداد ادراری و تغییر رنگ آن به‌ویژه رنگ خونی باید جدی گرفته شود و مراجعه به پزشک متخصص با بروز این علائم ضروری است.

 

این جراح کلیه و مجاری ادراری گفت: وجود خون در ادرار یا علائم دیگر به‌طور معمول نشانه یک بیماری سیستم ادراری است که تشخیص آن با انجام آزمایشات به دستور پزشک قطعی می‌شود.

 

پروتئین حیوانی و نمک همراه با تشنگی طولانی برای کلیه مضر است
محمد سنادی زاده، رئیس انجمن اورولوژی ایران
 گفت: اسراف در مصرف پروتئین‌های حیوانی و نمک به خصوص زمان روزه‌داری که مدت طولانی فرد آب نمی‌نوشد، باعث آسیب کلیه‌ها می‌شود.


 وی گفت: قطعاً تابستان روزهای سختی برای روزه‌داران است ولی با رعایت بعضی نکات می‌توان از آسیب‌های احتمالی به کلیه‌ها جلوگیری کرد.

ایشان با بیان اینکه به هنگام روزه‌داری برای حفظ سلامت کلیه‌ها، مصرف مایعات باید به اندازه باشد، گفت: هم مقدار کم و هم مقدار زیاد آب به سلامت کلیه‌ها خدشه وارد می‌کند

وی اظهار داشت: توجه داشته باشید که بیش از ۱۶ ساعت تشنگی برای بیماران کلیوی مضر است و قطعاً بیمارانی که به نارسایی و سنگ‌سازی یا مشکلات کلیوی مبتلا هستند حتماً با مشورت با پزشک معالجشان اقدام به روزه گرفتن کنند.

 

سنادی زاده درباره افرادی که کلیه آن‌ها سنگ‌ساز فعال است گفت: این افراد هر ۶ ماه دو بار به سنگ کلیه مبتلا می‌شوند و باید به مقدار کافی مایعات مصرف کنند چرا که کلیه آن‌ها به‌سرعت سنگ می‌سازند. توصیه می‌شود این بیماران در فصل گرما و طولانی‌مدت روزه نگیرند.

 

وی افزود: بیمارانی که دارای سنگ حالب هستند تا موقع دفع سنگ یا درمان آن نباید روزه بگیرند. چون این بیماران نیاز به این دارند که هر چه زودتر سنگ خود را دفع کنند. اگر سنگ حالب به‌اندازه‌ای بزرگ باشد که جلوی دفع ادرار از کلیه مربوطه را کاملاً مسدود کند، می‌تواند برای بیمار خطرناک باشد. همچنین روزه برای افرادی که دارای سنگ کلیه از نوع عفونی هستند نیز توصیه نمی‌شود.

وی ادامه داد: ضمن اینکه باید بدانید آب اساس کار کلیه‌ها است و کلیه برای دفع مواد مضر و سموم از بدن نیاز به مقدار کافی آب دارد. برای همین روزه‌داران باید در سحر و افطار به میزان کافی مایعات مصرف کنند تا جبران طول روز باشد.

 

این جراح و متخصص کلیه و مجاری ادرار تصریح کرد: در ماه مبارک رمضان از مصرف پروتئین‌های حیوانی و نمک خودداری کنند چرا که برای کلیه‌ها بسیار مضر هستند و با کم آبی طول روز می‌تواند آسیب جدی به کلیه‌ها وارد کنند.

 

سنادی زاده گفت: توجه داشته باشید پرخوری باعث ترشح بیشتر انسولین در خون می‌شود که ضعف و گرسنگی زودهنگام را در پی خواهد داشت.

 

وی افزود: رنگ تیره ادرار می‌تواند نشان‌دهنده آسیب به کلیه باشد که در صورت مواجه با آن به پزشک مراجعه کنید.

البته منظور از نمک، نمک ید دار هست نه نمک دریا

فرآوری: مریم مرادیان نیری
بخش تغذیه و آشپزی تبیان

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی